Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Cultuur snuiven in Friesland

26 maart 2016

Dat Friesland dé provincie is voor liefhebbers van watersport is bij de meesten wel bekend. Maar wist u dat er in Friesland ook een groot aantal unieke musea te vinden zijn?

Als u op vakantie bent in Friesland, kunt u in de tientallen musea die de provincie rijk is, ontelbare Friese schatten bewonderen.

Wij zetten onze 3 favoriete musea van Friesland op een rijtje

Drie leukste musea van Friesland

Het Fries Museum
Aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden is sinds september 2014 het Fries Museum gevestigd. Hier vind je alles over Friesland en de Friezen. Ontdekt meer over de Friese taal, leer alle bekende Friezen uit heden en verleden kennen en maak kennis met de 11 Friese steden. Onderdeel van het Fries museum is ook het Fries verzetsmuseum. Hier beleef je hoe de inwoners van het Friese platteland de tweede Wereldoorlog hebben beleefd.

Museum Belvédère
In het schilderachtige Oranjewoud ligt het Museum Belvédère in een prachtige omgeving, vlakbij Landgoed Oranjewoud. Het museum hangt vol met moderne en hedendaagse kunst van een groot aantal Noord Nederlandse en Friese kunstenaars. Maak ook een wandeling in het prachtige museumpark met baroktuinen en een uitkijktoren.

IJstijdenmuseum
In Buitenpost ligt het IJstijdenmuseum, een heerlijk museum voor het hele gezin. In dit museum liggen archeologische vondsten, werktuigen en wapens die in de Friese bodem gevonden zijn. U leert ook alles over de IJstijden en de enorme zwerfstenen die door het ijs zijn achtergelaten.