Bungalowpark in Noordwolde

Noordwolde ligt op de grens van de provincies Friesland, Drenthe en Overijssel in een fraai landschap met veel afwisseling. In het zuiden en oosten liggen de bossen en heidevelden van Drenthe, in het noorden en westen de Lindevallei en verderop het waterrijke Friesland.

Noordwolde is landelijk bekend geworden door de rotan industrie. Al aan het begin van de 19e eeuw werden in Noordwolde mandjes van wilgentenen gevlochten. Aan het eind van de 19e eeuw werden er in en rond Noordwolde jaarlijks ruim 200.000 stoelen gemaakt die landelijke bekend stonden om hun hoge kwaliteit.

Zeker doen in de omgeving van Noordwolde

Als u een vakantiehuis huurt op een bungalowpark in de buurt van Noordwolde kunt u in de omgeving heerlijk wandelen en fietsen. Het is heerlijk om na een dag genieten in de natuur terug te komen in uw vakantiewoning in Noordwolde en dan met elkaar op het terras of rond de open haard nog even gezellig een drankje te drinken.

Tijdens een verblijf in Noordwolde kunt u vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Noordwolde in een vakantiewoning verblijft.

1 Vlechtmuseum
In de voormalige Rijksrietvlechtschool in het midden van het dorp is nu het Nationaal Vlechtmuseum ondergebracht. In het museum is een grote collectie bijzonder vlechtwerk te vinden, maar kunt u ook kennismaken met de techniek en de verschillende materialen om mee te vlechten. Kinderen kunnen zelf knopen en vlechten en er worden regelmatig interessante demonstraties gegeven.

2 Dwingelderveld
Zo’n 25 kilometer ten zuidoosten van Noordwolde ligt Nationaal Park Dwingelderveld. U vindt hier zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes. Bos, stuifzand en schilderachtige esdorpen. Voor een afwisselende fiets- of wandeltocht bent u in Nationaal Park Dwingelderveld op de goede plek.

3 Museum Dr8888
Als u vanuit Noordwolde 30 kilometer naar het noorden rijdt, bent u in Drachten. Hier vindt u Museum Dr8888, een van de meest toonaangevende musea voor moderne kunst in Noord Nederland. De collectie geeft een mooi overzicht van beeldende kunst in de 20e eeuw met de nadruk op werken uit de tijd tussen de twee wereldoorlogen.

Bekijk dit bungalowpark in Noordwolde

We verhuren een aantal vrijstaande huizen op een zeer ruim opgezet bungalowpark in Noordwolde. Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete huis in Noordwolde selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Noordwolde zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Bekijk snel naar onze vakantiehuizen in Noordwolde of kies uit al onze vakantiehuizen in Friesland