Bootje huren in Friesland

Nederland is een echt watersportland. Volgens adviesbureau Waterrecreatie Advies zijn er in ons land zo’n 1,5 miljoen actieve watersporters die samen ruim 500.000 boten bezitten, waarvan bijna 200.000 in het water. Niet alle bootjes liggen in een jachthaven. Ruim 1.000 jachthavens en watersportbedrijven in Nederland hebben in totaal 168.000 vaste ligplaatsen voor pleziervaartuigen.

Jachthavens in Friesland

De provincie Friesland heeft meer dan 200 jachthavens. Als u tijdens uw vakantie in Friesland een bootje wilt huren, zult u geen moeite hebben om een goed adres te vinden. Vooral rond de Friese meren kunt u op veel plaatsen terecht voor het huren van een kajuitzeiljacht, kajuitmotorboot, platbodem, open zeil- of motorbootje.

Vertrouwd een bootje huren

Een groot deel van de bootverhuurbedrijven in Friesland zijn lid van de HISWA. HISWA-leden hanteren verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden. De voorwaarden zijn tot stand zijn gekomen in samenwerking met de ANWB en de Consumentenbond. Dat betekent voor u duidelijkheid en zekerheid over de voorwaarden waaronder u een boot huurt. 

Kindvriendelijke jachthavens

Bent u op vakantie met jonge kinderen en wilt u een bootje huren? Kies dan voor een jachthaven met goede faciliteiten voor kinderen. Misschien komt u de haven niet eens meer uit! Wij zetten onze 3 favoriete kindervriendelijk jachthavens op een rij.

Jachthaven De Kuilart
Deze jachthaven in Koudum is een ideale uitvalsbasis voor boottochten op de Friese meren, maar ook het IJsselmeer ligt op minder dan 4 kilometer. Als gebruiker van de jachthaven kunt u ook genieten van de faciliteiten van het park, waaronder het overdekte zwembad.
Meer informatie: bootverhuur-kuilart.nl

Jachthaven Yn é Lijte
Deze jachthaven is onderdeel van Waterpark Yn é Lijte in Grou. Op het park is een speeltuin met verschillend klimrekken en speeltoestellen. Er is ook een midgetgolfbaan en een zwembad voor de allerkleinsten.
Meer informagtie: einelijte.nl/boot-huren

Jachthaven Sneekerhof
Deze kindvriendelijke jachthaven in Jirnsum heeft een eigen speeltuin en skelters voor de kinderen. Ook is er een restaurant met terras aan het water, Restaurant Sneekerhof.
Meer informatie: sneekerhof.nl

Vakantiehuis huren in Friesland

Bij Vakantiefriesland.com kiest u uit tientallen vakantiehuizen in heel Friesland. U zult begriijpen, water voor een tochtje met een huurboot is nooit ver weg!