Bier uit Friesland

We zijn in Nederland gek op bier. En dan bedoelen we vooral het speciaal bier dat inmiddels in meer dan 200 lokale brouwerijen wordt gebrouwen. Ook in de betere restaurants kunt u steeds vaker kiezen uit verschillende soorten speciaal bier. Het is volgens de kenners een kwestie van tijd voor u in een sterrenrestaurant naast de wijnkaart ook de bierkaart kunt bekijken.

Liefhebbers van een ambachtelijk gebrouwen bier kunnen ook tijdens hun vakantie in Friesland aan hun trekken. Er zijn meer dan tien lokale brouwerijen. Wij zetten de leukste op een rij.

Ambachtelijk bier uit Friesland

Us Heit bier
Voor het brouwen van Us Heit speciaalbieren wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke ingredienten. De brouwerij uit Bolsward brouwt wel tien verschillende biersoorten waaronder een Elfstedenbier! U kunt bij de Brouwerij een rondleiding volgen (vooraf aanmelden) en kunt u de bieren proeven in het gezellige proeflokaal.
Meer info: usheit.com 

Gruttepierbrouwerij
In Leeuwarden worden in de Gruttepierbrouwerij bieren vol van smaak en karakter gebrouwen. De brouwerij dankt zijn naam aan de heldhaftige verhalen van de vrijheidsstrijder en volksheld die rond 1517 Friesland beschermde tegen de Hollanders. Dat stoere karakter proef je zeker terug in de Grutte Pier Tripel! Het bier is te koop in slijterijen en bij Speciaalbier Café de Markies in Leeuwarden.
Meer info: gruttepierbrouwerij.nl 

Noarder Dragten
In Drachten wordt met passie en liefde bier gebrouwen in een eigen brouwerij. In de 17e eeuw bestond Drachten uit de dorpen Noarder en Zuider Dragten, vandaar de naam. In de brouwerij wordt DPA gebrouwen; Drachtster Pale Ale. Een krachtig gehopt bier van hoge gisting. Te koop in diverse cafés en slijterijen in Friesland
Meer info: bierbrouwerijnoarderdragten.nl 

Proost!