Beste restaurant van Friesland

Jan Gerard van der Wal is een van de beste koks van noord Nederland. Hij was eigenaar van het restaurant Sir Sebastian in Sneek dat jarenlang bekend stond als een van de beste eetadressen van Friesland. Erkenning voor zijn kookkunsten kwam ook van de Michelin gids die hem een Bib Gourmand onderscheiding gaf. In 2010 ging het restaurant dat veel zakelijke klanten had, als gevolg van de economische recessie failliet.

Le Petit Bistro in Sneek

Eind 2014 is van der Wal een nieuw restaurant begonnen in Sneek. Le Petit Bistro heeft een Franse keuken en is volgens de recensies op Iens op dit moment het beste restaurant van Friesland. Tijdige reserveren lijkt verstandig, want het restaurant is niet groot.

Typisch Friese streekgerechten 

Heeft u een vakantiehuis in Friesland gehuurd en wilt u lekker uit eten? Dan kunt u in Friesland natuurlijk in veel meer prima restaurants terecht. Kies bijvoorbeeld voor een van de restaurants aangesloten bij Fryslân Culinair. In de keukens van deze toprestaurants wordt gebruik gemaakt van regionale Friese producten. Wat dacht u van Zeelt uit het Pikmeer, Friese droge worst, oude nagelkaas of verse schaaldieren uit Harlingen? Ieder restaurant heeft een eigen identiteit maar u zult altijd genieten van gastronomie en gastvrijheid op topniveau.

Eet smakelijk!