Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Ballonfeest Friesland

26 oktober 2017

Huurt u komende zomer in Friesland een vakantiehuis? Dan zou het mooi zijn als u eind juli in deze mooie provincie op vakantie bent.

Vanaf de Nutsbaan in het Friese Joure stijgen namelijk ieder jaar, in de laatste week van juli, ruim dertig luchtballonnen op. Vijf dagen lang, van woensdag tot en met zondag zijn er rond het festival terrein verschillende activiteiten zoals een gezellige kermis, demonstraties met modelballonnen, een kinderfestival, live muziek en een spectaculair vuurwerk.

Hoogtepunt is natuurlijk het opstijgen van unieke, enorm grote luchtballonnen. Iedere avond tijdens de ballonfeesten is er vanaf 22.30 uur ook een candlelight show waarbij verlichte ballonnen het luchtruim kiezen.

Het evenement heeft Joure de bijnaam Balloon City gegeven en is één van Nederlands grootste ballonevenementen.

Zelf meevaren in een luchtballon

Als passagier meevaren in een luchtballon op zich is al een belevenis, maar opstijgen tijdens de Friese Ballonfeesten is een unieke ervaring om nooit te vergeten! Als u zich tijdig mailt kunt u een vlucht boeken met een van de ballons op het ballonfeest in Joure.

Het moment waarop de ventilatoren starten, de branders aangaan en de ballonnen langzaam omhoog komen is indrukwekkend. U stapt in de mand en langzaam verandert het Friese landschap in Madurodam. Hoog in de lucht geniet u van het uitzicht en u hoort van de piloot vertelt zijn ervaringen en wat u op de grond ziet.