Apps voor de watersport in Friesland

Tegenwoordig heeft meer dan 80% van de Nederlanders een Smartphone op zak. Ook veel watersporters kunnen niet zonder de handige apps die speciaal voor de watersport in Friesland beschikbaar zijn. Van handige gratis apps met waterkaarten, overzichten van knopen tot een app die dankzij de microfoon van uw smart Phone precies kan meten wat de windsnelheid is. Wij zetten de meest handige watersport apps voor u op een rijtje:

Top vijf handige watersport apps

Vaarkaart Friese meren
Met deze app heeft u een perfecte kaart voor uw smart Phone of tablet als u op de Friese meren gaat varen. Ideaal als u een zeil- of motorboot heeft gehuurd, maar ook goed te gebruiken in een kano, kajak of roeiboot. Zelfs vissers vinden op de kaart de mooiste stekjes.
Download de app Vaartkaart Friese Meren

De watersporter
Met deze app kunt u navigeren over waterwegen, naar jachthavens en onder bruggen. Op de app vindt u weersvoorspellingen, getijde informatie en een water kalender. U kunt ook uw locatie doorgeven aan andere bevriende watersporters en zelfs met hen chatten
Download de app De Watersporter

Knots guide
Met deze online gids voor ruim 90 knopen hoeft u nooit meer te twijfelen welke knoop het meest geschikt is om uw boot vast te leggen. Binnen de app zijn verschillende categorieën zoals vissen, decoratie en bevestigen.
Download de app Knots guide

Windmeter
Deze windmeter is ontwikkeld voor de iPhone en iPad en kan met de hulp van de microfoon in uw apparaat verrassend exact vaststellen wat de windsnelheid is. In kilometer per uur, maar ook in knopen, meters per seconde of mijlen per uur. Erg handig!
Download de app Windmeter

Windguru
Met de Windguru app kun je het watersport weerbericht en de voorspelde windsnelheid van locaties over de hele wereld vaststellen. Deze is vooral geschikt voor de gevorderde watersporter.
Download de app Windguru