Agendatip: Fietstocht door het Drents-Friese Wold

Voor liefhebbers van natuur is deze tocht een aanrader. Zet het in je agenda en fiets op zondag 8 september mee een deskundige gids van Staatsbosbeheer door het prachtige Drents-Friese Wold.

Je fietst tijdens deze tocht op 8 september met de gids door de bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Een prachtig stukje Friesland! Tegelijkertijd leer je over de geschiedenis van het landschap. Kijk en luister hoe nu in Oude Willem landbouwgrond wordt teruggegeven aan de natuur en zie in het Aekingerbroek waar dat toe kan leiden. Heel bijzonder: langzaam ontstaat weer een nieuwe wildernis met heel veel variatie in planten- en diersoorten.

Het grootste bosgebied van Friesland

Wist je dat het Drents-Friese Wold na de Hoge Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied in Nederland? En dat niet alleen, dit nationale park is meer dan alleen bos. De fietstocht is daarom bijzonder leerzaam en geschikt vanaf 8 jaar en duurt van 13.30 tot 15.30 uur. Deelname bedraagt 6 euro per volwassene en 3 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Het startpunt is buitencentrum Drents-Friese Wold aan Terwisscha 6a in Appelscha. Aanmelden kan via 0516-464020 of via drentsfriesewold@staatbosbeheer.nl.