3 leuke uitjes in Friesland in september

Het is september! Dat betekent dat we langzaam afscheid nemen van de zomer en de herfst steeds dichterbij komt. Toch is dit een ideale tijd om een vakantiehuis te boeken en dit te combineren met een dagje uit. Inspiratie nodig? Dit zijn drie leuke uitjes.

Een wandeling of fietstocht maken in Friesland is altijd een goed idee. Zeker in september, want dan staat de heide in bloei en is het aangenaam weer om er lekker op uit te gaan. Vanuit je vakantiehuis kun je leuke uitstapjes maken. Wat kun je doen in Friesland? Dit zijn drie leuke uitjes.

1. Bezoek de vlooienmarkt in Bakkeveen

Een leuk uitje voor koopjesjagers: de vlooienmarkt bezoeken in het Friese Bakkeveen. De grootste vlooienmarkt van Noord-Nederland strijkt twee keer per maand neer in Bakkeveen. Dat is in september op zaterdag 4 september en op zaterdag 18 september. Koopjesjagers kunnen hun hart ophalen bij meer dan 250 kramen. De markt duurt van 07.00 tot 13.00 uur en is te vinden in het Sportpark aan Mjûmster Wei 16. De entree is gratis. Met de auto kun je naast het terrein parkeren voor 1 euro. 

2. Maak een vaartocht door Woudsend

Woudsend is door de ligging tussen twee Friese meren en aan de Elfstedentochtroute een echt watersportdorp. Dit dorp is daarom extra leuk om te verkennen vanuit een boot. Bij mooi weer is een vaartocht maken met een gids zeker een aanrader. De tocht zal gaan langs historische panden, molens, kerken en als je geluk hebt langs het nabijgelegen natuureiland Gouden Boaiem. Als je online zoekt op vaartocht in Woudsend, kun je diverse opties boeken. 

3. Leer alles over Friesland in Leeuwarden

Wil je meer over Friesland te weten komen? Bezoek dan het Fries Museum in Leeuwarden. Hier vind je alles over Friesland en de Friezen. Ontdek meer over de Friese taal, leer alle bekende Friezen uit heden en verleden kennen en maak kennis met de 11 Friese steden. Onderdeel van het Fries Museum is ook het Fries verzetsmuseum. Hier ontdek je hoe de inwoners van het Friese platteland de Tweede Wereldoorlog hebben beleefd.

Ontdek meer van Friesland en boek een vakantiehuis

Veel van onze vakantiehuizen vind je midden in de natuur. Perfect voor een weekend weg, midweek of langer om even tot rust te komen met z’n tweeën of het hele gezin. Onze vakantiehuizen staan helemaal in het teken van rust, ruimte en privacy. Dat wordt genieten!

Klik hier voor onze vakantiehuizen